Rýžová miska s Tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Cukr krupice
  • 120 g Shiitake houby
  • 80 g Mrkev kořen
  • 50 g Fazolové lusky
  • 200 g Rýže dušená
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 50 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 99.5 mg
  • Vláknina 6204 mg
  • Vitamín A 6204 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, Mirin, vodu, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Mrkev pokrájíme na tenké plátky, Tofu krájíme na kostičky, houby shiitake zbavíme nožiček a klobouky překrojíme napůl, fazolové lusky zbavíme vláken, odřízneme oba konce a fazolky překrojíme šikmo napůl. Do vroucí směsi vsypeme mrkev, houby, fazole a povaříme zhruba 4 minuty. Scedíme, vývar vrátíme na oheň, přidáme kostičky Tofu a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří.

  • 2

    Do misek rozdělíme dušenou rýži, obložíme mrkví, fazolkami, houbami, přidáme Tofu, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu