Salát ze zelené papáji
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 744 mg
- Vláknina 13196 mg
- Vitamín A 13196 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky. 
- 
                                2Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí. 
- 
                                3V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme. 
- 
                                4Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit. 
- 
                                5Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        