Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 2309 mg
- Vláknina 6371.8 mg
- Vitamín A 6371.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 150.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy. 
- 
                                2V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky. 
- 
                                3Banánové listy změkčíme. 
- 
                                4Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky. 
- 
                                5Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra. 
- 
                                6Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        