Australský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 375 g Mouka pšeničná hladká
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 484.8 mg
  • Vláknina 4741.2 mg
  • Vitamín A 4741.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme mléko a rozehřáté máslo a pořádně promícháme. Těsto následně vyndáme na pracovní stůl a zhruba tři minuty hněteme. Vytvarujeme bochník a přeneseme ho na pomoučený plech.

  • 2

    Těsto nyní pomažeme mlékem a uděláme do něho dva křižní asi centimetr hluboké zářezy. Pak už jen dáme do trouby a pečeme 45 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře k receptu