Australské kari kuře
Suroviny
- 500 g Kuřecí stehna
 - 300 g Omáčka sladkokyselá
 - 100 g Kdoule
 - 100 g Rozinky tmavé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 ks Banány
 - 1 ks Cibule
 - 4 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 563 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 1029.2 mg
 - Vláknina 9376.4 mg
 - Vitamín A 9376.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
 - 
                                2
K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
 - 
                                3
Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.