Podzimní dýňový salát
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 500 g Dýně
 - 150 g Salát Polníček
 - 200 g Celer bulvový
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 125 ml Ocet jablečný
 - 75 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 822.2 mg
 - Vláknina 19993.8 mg
 - Vitamín A 19993.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme skořici a citronovou kůru, vyjmeme dýni a necháme ji okapat.
 - 
                                2
Oloupaný, nadrobno nakrájený celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme 50 ml octa a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme, opepříme. Vmícháme oloupanou, jemně krájenou cibuli a necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
Polníček omyjeme, upravíme na talíře a podáváme s dýní, rozkrájeným jablkem, ořechy a octovou zálivkou.