Jelení roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 233.8 mg
 - Draslík 2972.7 mg
 - Vláknina 18091.2 mg
 - Vitamín A 18091.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 305.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.
 - 
                                2
Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.
 - 
                                3
Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.
 - 
                                4
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.