Kuřecí steaky na švestkách
Suroviny
- 125 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 150 g Švestky
 - 100 ml Víno červené
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Hřebíček
 - 2 ks Nové koření celé
 - 2 ks Pepř černý celý
 - 6 ks Ořechy vlašské
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1545 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 1003 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 151.4 mg
 - Draslík 2114.1 mg
 - Vláknina 31971.6 mg
 - Vitamín A 31971.6 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
 - 
                                4
Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
 - 
                                5
Podáváme s bramborovými knedlíky.