Šátečky plněné nepravou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 80 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 0.1875 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 183.5 mg
  • Vláknina 4360 mg
  • Vitamín A 4360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.

  • 2

    Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.

  • 3

    Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.

Komentáře k receptu