Jehněčí tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 108.7 mg
 - Draslík 530.8 mg
 - Vláknina 955.3 mg
 - Vitamín A 955.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
 - 
                                3
Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.