Jemná bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 250 g Brambory
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 3751.5 mg
  • Vitamín A 3751.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu.

  • 2

    Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor.

  • 3

    Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu.

  • 4

    Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek.

  • 5

    Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba.

Komentáře k receptu