Slavonská fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Fazole bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1258.8 mg
  • Vláknina 20432.8 mg
  • Vitamín A 20432.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 2l hrnce dáme vařit fazole, které jsme namočili den předtím.

  • 2

    Přidáme oloupané, drobně nakrájené rajče a vaříme s fazolemi 20 minut.

  • 3

    Na pánvičce rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu a na ní usmažíme drobně nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce s fazolemi. Na té samé pánvičce uděláme z oleje a mouky světlou jíšku a přimícháme ji do polévky.

  • 4

    Vše vaříme do doby, než budou fazole měkké, a ke konci dochutíme solí a pepřem.

  • 7

Komentáře k receptu