Brambory plněné lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 774 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1245.8 mg
 - Vláknina 19512.5 mg
 - Vitamín A 19512.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.
 - 
                                3
Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.