Drůbeží nákyp se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1622 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 371.3 mg
 - Draslík 195.1 mg
 - Vláknina 2184.5 mg
 - Vitamín A 2184.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
 - 
                                2
Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.
 - 
                                3
Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.