Soluňské plněné brambory
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 550 g Paprika červená
 - 90 g Čočka červená
 - 60 g Oříšky piniové
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 250 g Rýže dlouhozrnná
 - 450 ml Vývar zeleninový
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1030 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 1011.4 mg
 - Vláknina 17640 mg
 - Vitamín A 17640 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 207.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
 - 
                                2
Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
 - 
                                3
Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
 - 
                                4
Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.