Bramborové placky pečené v zelném listu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1999 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 88.1 mg
 - Draslík 1141.1 mg
 - Vláknina 15000 mg
 - Vitamín A 15000 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce, sůl a trochu mléka. Vypracujeme řidší těsto.
 - 
                                2
Jednotlivé zelné listy odloupneme z hlávky, omyjeme, otřepeme a pomažeme silnější vrstvou bramborového těsta. Plech vymažeme sádlem v silnější vrstvě, poklademe jednotlivé listy s těstem vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.
 - 
                                3
Ještě teplé podáváme.