Makarony zapečené s tuňákem
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
 - 150 g Špagety, Makarony
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tuk
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2.5 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 37.7 mg
 - Draslík 532.7 mg
 - Vláknina 9296.4 mg
 - Vitamín A 9296.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme ve slané vodě s lžící oleje, poté je scedíme a propláchneme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené houby, papriku, česnek, oregano, sůl, pepř a rozebraného tuňáka na kousky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme a dáme do ní polovinu makaronů, pokryjeme je směsí s tuňákem a přidáme zbývající makarony.
 - 
                                4
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Postupně přiléváme mléko a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme makarony.
 - 
                                5
Na makarony položíme plátky rajčat a zasypeme je sýrem a strouhankou. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 25 minut při teplotě 200 stupňů.
 - 
                                6
Okamžitě podáváme.