Brambory fritované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 619.1 mg
  • Vláknina 7289 mg
  • Vitamín A 7289 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 713.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v pánvi máslo, osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a smažíme minutu za stálého míchání. Odstavíme ze sporáku, smícháme s mlékem, rozetřeným česnekem a petrželkou. Vrátíme na sporák, přivedeme k varu a udržujeme omáčku teplou.

  • 2

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory, nakrájené na kostky. Vaříme přibližně 10 minut, necháme okapat a promícháme s nastrouhaným Parmezánem.

  • 3

    Do misky nasypeme mouku, vmícháme mléko a vejce. Bramborové kostky namočíme do těstíčka, aby se obalily.

  • 4

    V hlubší pánvi či hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory a smažíme do zlatova cca 4 minuty.

  • 5

    Brambory vyjmeme z hrnce,a necháme okapat. Překlopíme do servírovací mísy a podáváme s česnekovou omáčkou.

Komentáře k receptu