Jablečný džem s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 25 g Mandle
  • 500 g Křížaly (sušená jablka)
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 322.7 mg
  • Vláknina 12812.5 mg
  • Vitamín A 12812.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená jablka necháme několik hodin namáčet ve vodě, aby změkla. Poté smícháme s cukrem, nadrobno nasekanými mandlemi a šťávou vymačkanou z citronu. Za stálého míchání cca 40 minut povaříme.

  • 2

    Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozlijeme do sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu