Kuře na grilu s citrusovým ovocem
Suroviny
- 20 g Cukr skořicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 3 dl Pomerančová šťáva
 - 1 dl Šťáva z růžových grepů
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Kuře
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1699 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 741 mg
 - Bílkoviny 95 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 375 mg
 - Draslík 1400.7 mg
 - Vláknina 1976.5 mg
 - Vitamín A 1976.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.1 mg
 - Vitamín E 22.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.
 - 
                                2
Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.
 - 
                                3
Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.
 - 
                                4
Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.