Zaječí závitky na pivě
Suroviny
- 200 g Bramborová kaše
 - 30 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 30 g Slanina vepřová
 - 70 g Sýr krémový
 - 50 g Šunka dušená
 - 4 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 20 g Žampiony čerstvé
 - 1 g Bobkový list
 - 1 g Nové koření celé
 - 1 g Jalovec
 - 1 g Pepř černý celý
 - 300 g Zaječí kýta
 - 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1474 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 286.4 mg
 - Draslík 1024.9 mg
 - Vláknina 4984.1 mg
 - Vitamín A 4984.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa ze zaječí zadní kýty naklepeme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na drobné kostičky, žampiony na plátky, slaninu na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme kousek másla, přisypeme cibuli, žampiony, šunku a orestujeme. Přidáme tavený sýr, vejce a na mírném ohni stále mícháme, až se sýr zcela rozteče. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a touto směsí potřeme plátky masa. Zabalíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme pivem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list a špetku chilli koření. Pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi půl hodiny.
 - 
                                3
Upečené závitky podáváme s bramborovou kaší.