Salát z čekanky a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.5 mg
  • Vláknina 9039.5 mg
  • Vitamín A 9039.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku i celer omyjeme a necháme okapat. Čekanku rozpůlíme a pak ještě příčně rozkrojíme. Celer nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V misce smícháme citronovu šťávu, ocet a olej, dochutíme pepřem a solí a smícháme s čekankou a celerem.

  • 3

    Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a prudce osmahneme v malé pánvi bez oleje.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře, posypeme opraženými kousky mandlí a podáváme.

Komentáře k receptu