Jihlavská polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 389.6 mg
- Vláknina 4010.5 mg
- Vitamín A 4010.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody.
-
2
Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku a tou zahustíme vodu s bramborami, když změknou. Potom do hrnce přimícháme podmáslí, za stálého míchání přidáme kmín a druhou polovinu másla, nakonec do ní vmícháme vajíčka. Polévku ještě chvíli vaříme, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře k receptu
- bruschetta
- 29.04.2016 19:08:56
Malinko jsem změnila postup. Nejdříve jsem si udělala jíšku, zalila vodou a rozmíchala a vložila brambory. Ochutila jsem a než se uvařily brambory, byla jíška dostatečně provařená. Pak jsem přilila podmáslí, přidala vejce, nechala přejít varem a dochutila.
Polévka nám chutnala, dávám palec nahoru