Crostini s tapenádou pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 723 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 8.3 mg
 - Draslík 231.4 mg
 - Vláknina 6693 mg
 - Vitamín A 6693 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru nebo kuchyňského robotu vložíme vypeckované černé a zelené olivy, přidáme olivový olej, opláchnuté kapary, nadrobno nasekanou petrželku, filety z ančoviček, přilijeme šťávu vymačkanou z poloviny limetky, moučkový cukr, opepříme. Umixujeme v hustou pastu.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, nasekáme nadrobno a zalijeme šťávou vymačkanou z druhé poloviny limetky. Necháme hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem a pomažeme olivovým olejem a opražíme.
 - 
                                4
Na osmažené krajíčky chleba nanášíme tapenádu a ozdobíme cibulkou marinovanou v limetkové šťávě.