Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
 - 150 g Hrášek mražený
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 špetka Sůl
 - 4 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 306 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 1.6 mg
 - Vláknina 7565.5 mg
 - Vitamín A 7565.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.
 - 
                                3
Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.