Houbová polévka s rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Brambory
  • 20 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 hrst Rýže
  • 2 hrst Houby sušené
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 293 mg
  • Vláknina 10869.2 mg
  • Vitamín A 10869.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a propranou rýži vsypeme spolu s mraženou zeleninou do kastrůlku. Přidáme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, zalijeme 2 l vody a povaříme do měkka. V 1 l osolené vody předem namočené sušené houby uvaříme také do měkka, scedíme, přidáme do vařící se rýže i zeleniny a pokračujeme ve vaření.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku, za stálého míchání usmažme světlou jíšku, kterou zahustíme vařící polévku. Nakonec polévku dochutíme špetkou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu