Pekanový nákyp se skořicovým jablkem
Suroviny
- 85 g Máslo čerstvé
 - 85 g Xylitol
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 280 g Jablka
 - 25 g Ořechy pekanové
 - 25 g Ovesné vločky
 - 200 ml Řecký jogurt
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 104.1 mg
 - Draslík 111.1 mg
 - Vláknina 3500.3 mg
 - Vitamín A 3500.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme.
 - 
                                2
Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko.
 - 
                                3
Těsto přelijeme do pečící formy a nahoře posypeme pekanovými ořechy.
 - 
                                4
Pečeme 35-45 minut na 180 °C.
 - 
                                5
Podáváme s řeckým jogurtem.