Jablka s datlovým dipem

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Datle
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8363 kcal
  • Sacharidy 2263 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2263 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20989.2 mg
  • Vláknina 406331 mg
  • Vitamín A 406331 mg
  • Vitamín B6 7.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablko rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Datle rozmixujeme najemno se skořicí a trochou vody.

  • 3

    Jablko naskládáme na talíř a doprostřed dáme datlový dip.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 11.02.2017 18:57:07

Plátky jablek jsem pokapala citronovou šťávou, aby nehnědly. Chuť má tento dezert dobrou, ale bylo docela obtížné mixovat sušené datle. Myslím, že mnohem lépe by to šlo, pokud by se předem namočily, aby natáhly vodu a změkly. I když jsem neustále po troškách přidávala vodu (víc jsem se dát bála, aby dip nebyl moc řídký), pořád jsem měla kousky. Docela jsem se u toho vyvztekala a málem jsem zavařila mixér Protože se recept jevil jako velmi snadný a přitom nebyl bezproblémový, hodnotím záporně.

Odpovědět
  • sonizna
  • 05.01.2017 08:49:32

Dobrota

Odpovědět