Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1127 kcal
 - Sacharidy 190 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 96957 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 71.9 mg
 - Draslík 738.8 mg
 - Vláknina 18941 mg
 - Vitamín A 18941 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku.
 - 
                                4
Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru.
 - 
                                5
Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat.
 - 
                                6
Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme.
 - 
                                7
Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže.