Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 839.3 mg
- Vláknina 6302.2 mg
- Vitamín A 6302.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. 
- 
                                3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. 
- 
                                4V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve. 
- 
                                5Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar. 
- 
                                6Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        