Jehněčí kýta v mátě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 221.8 mg
 - Draslík 1586.1 mg
 - Vláknina 15254.8 mg
 - Vitamín A 15254.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                3
Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.