Smažený lilek s tzatziki
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 140 ml Jogurt bílý
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 kávová lžička Máta
 - 4 ks Lilek
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 693.5 mg
 - Vláknina 18482.4 mg
 - Vitamín A 18482.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.
 - 
                                2
Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.
 - 
                                3
Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.
 - 
                                4
Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.