Cuketové rizoto
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
 - 300 g Cuketa
 - 350 g Rýže loupaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1651 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 687.6 mg
 - Vláknina 11991.8 mg
 - Vitamín A 11991.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek a krátce opečeme.
 - 
                                2
K zelenině vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                3
Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme máslo s nastrouhaným sýrem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.