Tykev po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 521.3 mg
 - Vláknina 5223.8 mg
 - Vitamín A 5223.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou tykev nakrájíme na hranolky. Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, tykev, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Podle chuti osladíme a okyselíme.
 - 
                                2
V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masům.