Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 2 kávová lžička Rum
  • 1 kávová lžička Směs Jerk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 338.9 mg
  • Vláknina 2869.8 mg
  • Vitamín A 2869.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polevu smícháme med s rumem a směsí jerk.

  • 2

    Ve velké pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme neoloupanou tykev nakrájenou na plátky široké cca 1cm, přivedeme znovu k varu a ihned slijeme.

  • 3

    Tykev rozložíme a osušíme. Potřeme medovou polevou s rumem.

  • 4

    Grilujeme na venkovním grilu na středně žhavým uhlím 3min po každé straně a mezitím potíráme zbytkem polevy.

  • 5

    Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu