Caldho verde s chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1623 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 49.4 mg
 - Draslík 1501.9 mg
 - Vláknina 16941.8 mg
 - Vitamín A 16941.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 184 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou.
 - 
                                2
Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme.
 - 
                                3
Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme.