Rotoli di patate
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 30 g Cibule
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 300 g Šunka dušená
 - 250 g Houby čerstvé
 - 80 g Šalotka
 - 6 g Šalvěj čerstvá
 - 30 ml Olej olivový
 - 30 ml Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 173.7 mg
 - Draslík 935.4 mg
 - Vláknina 11587.5 mg
 - Vitamín A 11587.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
 - 
                                2
Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
 - 
                                3
Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
 - 
                                4
Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
 - 
                                5
Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                6
Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
 - 
                                7
Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
 - 
                                8
Závitky servírujeme přelité omáčkou.