Fusilli s cizrnou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Citronová kůra
 - 10 g Chilli paprička
 - 75 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 500 g Těstoviny Fusilli
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 420 g Cizrna konzervovaná
 - 750 ml Voda pitná
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 991 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 127 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 564.2 mg
 - Vláknina 21445 mg
 - Vitamín A 21445 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin osmažíme kolečka cibule na oleji dozlatova.
 - 
                                3
Přidáme drcený česnek a smažíme ještě asi minutu, potom přidáme opláchnutou a okapanou cizrnu z konzervy, nakrájená sušená rajčata, citronovou kůru a chilli papričky, zvýšíme teplotu a směs důkladně prohřejeme. Na závěr do ní vmícháme citronovou šťávu a nakrájené oregano a petrželovou nať.
 - 
                                4
Cizrnovou směs promícháme s těstovinami, osolíme a opepříme podle chuti. Zdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.