Venkovské lasagne
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 400 g Cuketa
 - 350 g Lilek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Cukr krupice
 - 30 g Bazalka
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Špenátový protlak mražený
 - 120 g Paprika červená
 - 150 g Lasagne
 - 140 g Protlak rajčatový
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 675 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 928.2 mg
 - Vláknina 15482 mg
 - Vitamín A 15482 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.1 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.
 - 
                                2
Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.
 - 
                                3
Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
 - 
                                4
Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.
 - 
                                5
Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.
 - 
                                6
Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.