Srbská vepřová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 150 g Sýr balkánský
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 690 mg
  • Vláknina 927.2 mg
  • Vitamín A 927.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.

  • 4

    Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví.

Komentáře k receptu