Fettucine s houbami shiitake a restovanými žampiony
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Těstoviny Fettuccine
 - 150 g Shiitake houby
 - 750 ml Voda pitná
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 367.9 mg
 - Vláknina 9421.3 mg
 - Vitamín A 9421.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci osolíme vodu, přidáme kapku olivového oleje a těstoviny v ní uvaříme al dente.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené žampiony a houby shiitake smíchané s prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme scezené těstoviny a nasekané bylinky. Promícháme, rozdělíme na talíře, doplníme oloupanými rajčaty, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.