Těstoviny s pórkem, olivami a tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 150 g Hrachové lusky
 - 50 g Olivy zelené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 333.4 mg
 - Vláknina 10589.8 mg
 - Vitamín A 10589.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku překrájíme, fazolky rozkrájíme na přibližně 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nakrájený pórek a fazolky v ní uvaříme doměkka. Pak vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme uvařený pórek, fazolky a olivy a vše prohřejeme. Pak opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmazánem a podáváme.