Domácí lazaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 4788 mg
  • Vitamín A 4788 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku prosijeme na vál a smícháme se špetkou soli.

  • 2

    Do mouky vyhloubíme důlek, do kterého zvolna vléváme celá vejce rozšlehaná s vlažnou vodou.

  • 3

    Těsto nejprve zpracováváme nožem, potom hněteme důkladně rukama, až bude hladké.

  • 4

    Vypracované těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj obdélníčky asi 5x 7 cm široké. Obdélníčky těsta po uschnutí vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka.

  • 5

    Po uvaření scedíme a necháme na sítu okapat.

Komentáře k receptu