Nudle s kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Nudle široké
  • 100 g Anglická slanina
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 238.9 mg
  • Vláknina 6115.8 mg
  • Vitamín A 6115.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem.

  • 2

    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na lžíci másla dozlatova. Přidáme omyté, našikmo nakrájené cibulky a dusíme 1 minutu. Zalijeme octem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme vývar a zvolna svaříme na polovinu.

  • 3

    Zbylé máslo vmícháme ve vločkách do omáčky, přidáme nasekané kapary a otrhané lístky čerstvého tymiánu. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Omáčku spolu s vařenými nudlemi upravíme na předehřáté talíře a podáváme.

Komentáře k receptu