Sardinky s olivami
Suroviny
- 20 ml Olej olivový
 - 16 ks Sardinka obecná
 - 10 ks Olivy černé
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Strouhanka
 - 0.333333 šálek Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Mandle
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 3618 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 14.2 mg
 - Draslík 422.5 mg
 - Vláknina 33045.8 mg
 - Vitamín A 33045.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 8.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku si nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, mandle, kapary, petrželku a hrozinky nasekáme, olivy vypeckujeme, sardinky očistíme a vykucháme a sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme česnek a cibuli. Přidáme mandle, petrželku a 1/4 strouhanky, sůl a pepř. Z obou stran ryby uděláme 3 zářezy a mandlovou směsí je vyplníme. Rybu pak položíme na vymazanou zapékací mísu.
 - 
                                3
Zbylou strouhanku smícháme se sýrem s posypeme jimi rybu. Pečeme ji v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se nepropeče.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme petrželkou, bazalkou a nasekaným salátem.