Polévka z delty Pádu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1357 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 177.2 mg
 - Draslík 719.7 mg
 - Vláknina 3497.5 mg
 - Vitamín A 3497.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.
 - 
                                2
Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.