Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Cannelloni
 - 220 g Sýr Ricotta
 - 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 120 g Šunka dušená
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.02 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 110.4 mg
 - Draslík 537.9 mg
 - Vláknina 5852.8 mg
 - Vitamín A 5852.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.
 - 
                                2
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.
 - 
                                3
Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.
 - 
                                4
Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.