Italská sváteční polévka
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 200 g Mrkev kořen
 - 400 g Salám Boloňský
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 400 g Vepřová kýta
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 60 g Petržel kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 180 g
 - Sodík 2675 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 244.5 mg
 - Draslík 2272.9 mg
 - Vláknina 7595.8 mg
 - Vitamín A 7595.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a salám nakrájíme na tenké plátky. Olej a máslo rozpálíme v pánvi a osmažíme plátky masa asi 6 minut. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a přidáme k masu.
 - 
                                3
Kořenovou petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k masu, všechno okořeníme bobkovým listem a novým kořením. Podlijeme vývarem, necháme táhnout 15 minut.
 - 
                                4
Upravíme na talíře a podáváme s chlebem ciabatta.