Vepřová panenka s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka od kosti
  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 kg Mušle slávky
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1274 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 1863.8 mg
  • Vláknina 2724.5 mg
  • Vitamín A 2724.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku nakrájíme na kousky cca 2 cm velké. Šunku pokrájíme najemno. Oloupeme česnek a cibuli a najemno nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm postupně ze všech stran orestujeme. Vyjmeme, dáme na talíř a zaprášíme moukou. V tuku v pánvi osmahneme šunku, přidáme cibuli, česnek a petrželkové stonky. Poté vmícháme maso a rajčata, přilijeme víno. Šafrán rozdrobíme a necháme rozpustit v trošce vody. Přidáme k masu, ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 minut.

  • 3

    Mezitím mušle důkladně opláchneme, použijeme pouze uzavřené a 10 minut před koncem vaření je přidáme k masu a společně povaříme, dokud se neotevřou. Uzavřené vyhodíme.

  • 4

    Směs rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu