Kapustičky s hroznem a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kapusta růžičková
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Džem fíkový
  • 5 polévková lžíce Hroznové víno
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 63.6 mg
  • Vláknina 12596.8 mg
  • Vitamín A 12596.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme nahrubo a nasucho je opražíme v pánvi.

  • 2

    Kapustičky povaříme 8 minut ve vodě. Poté hned zchladíme.

  • 3

    Smícháme fíkový džem s balsamicem a vaříme ve woku. Když začne bublat, nasypeme kapustičky a pořádně promícháme.

  • 4

    Snížíme teplotu a přidáme hrozen. Pár minut povaříme.

  • 5

    Přidáme oříšky, sůl a pepř. Rozdělíme na talíře.

  • 6

    Smícháme jogurt a nasekanou mátu a tuto směs rozdělíme lžící na kapustičky.

Komentáře k receptu